Over St. Michael Im Lungau

OVER ST. MICHAEL IM LUNGAU

St Michael im Lungau is een klein sfeervol dorp aan de voet van de beroemde Katschberg. Er is een sfeervolle dorpskern met vele restaurants en bars met nog de echte Oostenrijkse sfeer. Reisafstand Utrecht – St. Michael im Lungau 1050 KM.

Blick am Mur was vroeger de supermarkt in dit dorp, en werd gebruikt als groothandel in Chanterellen, welke voor de export door Europa getransporteerd werden.
 Blick am Mur is in 2008 grondig verbouwd tot luxe familieappartementen, maar staat nog steeds op die prominente plek in het dorp.

De appartementen bevinden zich vrijwel direct in de gezellige dorpskern waar men vele restaurants en bars kan bezoeken. 
Parkeren kan op het privé terrein van het huis.

Wintersport

Het skigebied in de Lungau is onder te verdelen in:

  • Katschberg
  • St Margarethen
  • Grosseck/Speiereck
  • Fanningberg
  • Obertauern

De skigebieden bieden mooie uitgestrekte en geprepareerde pistes, waarbij men nog geen stress kent van lange wachttijden voor de skiliften. Toch is het met zijn moderne liften, vele restaurants en gezellige hutjes op de berg een Mekka voor zowel de gevorderde als de beginnende skiër/boarder. Het ski-seizoen loopt van begin december tot eind april.

 

Sneeuwzeker skigebied

Het skigebied Katchberg bestaat uit:

16 skiliften voorzien van de modernste technieken
70 km pisten van alle moeilijkheidsgraden
Sneeuwzekerheid door 100 % besneeuwde vlakken – meer dan
700 sneeuwkanonnen zorgen voor een sneeuwgarantie!
Bijna geen wachttijden, met een capaciteit van 25.100 personen per uur
Voor de echte Cracks onder ons is er op 40 km afstand het skiparadijs Obertaueren. Dit is echt aan te raden voor gevorderde skiërs!
Ook een avond apres-ski in Obertaurn kunnen we aanraden! De skipas voor dit gebied is te combineren met de Lungo ski pas.

Overige gebieden op dezelfde skipas:

http://www.katschi.at/

http://www.bergbahnen-lungau.at/

http://www.stmargarethen.at/

http://www.obertauern.com/nl/

http://www.fanningberg.info/

Skibus voor de deur

Met de skibus die voor de deur stopt wordt u naar de diverse gebieden gebracht. Terug kunt u bij voldoende sneeuw zelfs op de ski tot aan het appartement afdalen.

Zomerseizoen

Voor de liefhebbers van de bergen, in de zomer is St. Michael de hemel op aarde met een verscheidenheid aan wandel-mogelijkheden om de talloze diepblauwe bergmeren, van ontspannende wandelingen tot uitdagende wandelingen. St. Michael en de schoonheid ervan kan ook worden gevonden op de fiets, inline skates en te paard. Bij het hardlopen of tennissen, kunt u gemakkelijk in vorm te blijven. Een veelzijdige spel dat zich afspeelt tegen de schilderachtige achtergrond van de Lage Tauern en Nock biedt de 18-holes golfbaan van de Lungau. Terwijl canyoning en rafting avontuur vindt onvergetelijke emoties. Cultuur en keuken nodigen u uit om te pauzeren en te genieten.

Met zijn 350 km voetpaden en ruim 1000km aan fietspaden is deze vakantieregio helemaal top. De Lungau is de E-bike regio met de meeste laadstations in heel Oostenrijk.

Natuurbezoek

In de directe omgeving van de appartementen zijn vele bergmeren en natuurgebieden om te bezoeken. Het natuurgebied “de Lungau” is in 2012 zelfs internationaal erkend door UNESCO als werelderfgoed. Zo is bijvoorbeeld in het nationaal park de panoramaweg “Nokalmstrasse” zeker een aanrader! Voor wandelaars en fietsers is er in de directe omgeving veel te beleven. En de fietsen kunnen veilig en droog worden gestald in het skiruimte.

Sporten

Golfen

Een bijzonder highlight is de 18-holes golfbaan, met daarnaast een extra 9-holes par-3 baan. De Golfclub Lungau is helemaal ecologisch aangelegd en daarom een ervaring om een keer een balletje te hebben geslagen.

Motorrijden

Bij Blick am Mur kunt u uw motoren parkeren op de privé parkeerplaats. Zeker ook voor motorrijders biedt zowel Salzburg als Karinthie mooie routes voor de motorrijders.

Watersport

Op minder dan een half uurtje rijden afstand ligt Spittal an der Drau waar u op het grote bergmeer “de Millstätter See” een (zeil)bootje kunt huren, of op een van de leuke strandjes kunt genieten van het prachtige uitzicht.